Recompensă de 1,75 milioane de dolari din partea FBI pentru doi români. Vezi pentru ce sunt căutați



Guvernul american oferă o recompensă de 1,75 milioane de dolari pentru doi români, Nicolae Popescu şi Dumitru Daniel Bosogioiu.

Cei doi sunt căutați de FBI pentru transferuri frauduloase, spălare de bani, falsificare de paşapoarte şi trafic cu însemne contrafăcute, aceștia cauzând un prejudiciu de milioane de dolari.

Autorităţile din SUA au anunţat că oferă 1 milion de dolari pentru informaţii care să conducă la arestarea şi/sau condamnarea lui Nicolae Popescu şi 750.000 dolari pentru Nicoale Popescu, scrie gândul.info.

Potrivit unui comunicat emis de Ambasada SUA, autorități americane spun că Popescu este “presupus organizator al unei scheme de fraudă cibernetică prin care se plasa pe website-uri americane de comerţ electronic numeroase anunţuri convingătoare de vânzare de maşini, motociclete, bărci şi alte bunuri de mare valoare care nu existau în realitate. Victimelor li se cerea să transfere bani în conturi bancare frauduloase, din care sumele erau transmise conducătorilor organizaţiei, în România. Este posibil ca această conspiraţie să fi cauzat victimelor din SUA pierderi de milioane de dolari”.

Cei doi “sunt căutaţi de Biroul Federal de Investigaţii (FBI) pentru acuzaţii care includ conspiraţia în vederea comiterii de infracţiunicu consecinţe deosebit de grave – transferuri frauduloase, spălare de bani, falsificare de paşapoarte şi trafic cu însemne contrafăcute, precum şi pentru acuzaţii de transferuri frauduloase substanţiale şi spălare de bani.

Comentarii Facebook