Petiție online pentru convertirea lui Klaus Iohannis la ortodoxism / UPDATE: A apărut și o contra-petiție



Deși Klaus Iohannis a reușit să obțină majoritatea voturilor românilor și a câștigat alegerile prezidențiale, unele persoane sunt nemulțumite de faptul că acesta nu este ortodox.

Astfel, un bărbat a pornit o petiție online prin care solicită ”Botezul Ortodox al președintelui României, Klaus Iohannis”, iar până acum peste 400 de oameni au semnat-o în decurs de 24 de ore.


Solicităm Botezul Ortodox al președintelui României, Klaus Iohannis.

Este o lege străveche a țării, pe care alți conducători străini ai României au acceptat-o.

În caz contrar, președintele nu va putea fi pomenit la Sfânta Liturghie în Bisericile Ortodoxe.

Solicităm Președintelui României și implicarea în menținerea Religiei ca materie obligatorie în școli și în renunțarea la actele biometrice, pe motiv de neconstituționalitate (încălcarea libertății fizice și a libertății de conștiință a cetățenilor).

Doamne ajută!”, se arată în petiția online pornită Marius Ianuș.

-------------------

UPDATE

 

O altă petiție îi cere lui Iohannis să o ignore pe prima.

 

Solicităm Presedintelui sa ignore petitia pentru botez

 

Solicitam Presedintelui sa ignore petitia cu numele "Solicităm Botezul Ortodox al Președintelui (potrivit Legii Pământului)" pentru ca noi suntem un popor tolerant care crede in drepturile omului si le respecta, printre aceste drepturi numarandu-se si libertatea religioasa.

 

Pe teritoriul actual al tarii noastre (mai exact la Turda) s-a semnat primul decret pentru libertate religioasa din istoria Europei moderne, in anul 1568, decret prin care a fost proclamată libertatea conștiinței și a toleranței religioase pentru cetățenii Transilvaniei.

 

E inacceptabil ca 400 de ani mai tarziu sa luam in serios oameni care incearca sa oprime acest drept, pe baza unor principii cel putin primitive.

 

Va multumesc”.

 

Semnează aici petiția.

Comentarii Facebook