RECENSĂMÂNT 2011: Rezultatele preliminare arată că populația e de 19.043.767

 

Populaţia stabilă a României este de 19.043.767 de persoane, fiind vorba despre cei care au reşedinţa obişnuită în România, a anunţat luni preşedintele INS, Vergil Voineagu, după ce rezultatele preliminare ale recensământului au fost validate, urmând să fie prezentate Guvernului în prima şedinţă.

 

Preşedintele INS a spus că aceste date sunt preliminare, dar că nu diferă foarte mult față de cele definitive anunţate în al doilea semestru al anului viitor.

 

Voineagu a explicat că INS nu a reuşit recenzarea a 2,8% din gospodării, respectiv aproximativ un milion de persoane. El a precizat că în cazul acestor persoane se va încerca recuperarea datelor prin intermediul altor instituţii abilitate, scrie Mediafax.

 

Totodată, răspunzând unei întrebări cu privire la numărul persoanelor plecate în străinătate, Voineagu a spus că pentru a stabili acest număr a fost introdus un formular special, care însă a avut în vedere recenzarea persoanelor plecate din localitatea de domiciliu în străinătate sau în altă localitate, după caz.

 

În prezent, INS a prelucrat 910.264 de asemenea formulare (PPI), însă nu se ştie câte dintre aceste persoane sunt plecare în străinătate şi câte sunt plecate în altă localitate decât cea de domiciliu, a precizat Voineagu.

Comentarii Facebook