Realitatea TV risca sa ramana fara licenta. CNA a amanat astazi prelungirea licentei

Membrii Consiliului National al Audiovizualului au amanat luarea unei decizii in privinta cererii postului de prelungire a licentei, care expira la 30 octombrie 2010.

 

Mai multi membri ai CNA au criticat lipsa de echidistanta si de obiectivitate a postului Realitatea TV, potrivit Mediafax. Membrii CNA au ridicat problema moderatorilor postului de televiziune, care nu-i lasa pe invitati sa vorbeasca, daca acestia au pareri diferite de politica televiziunii. Ei au criticat si faptul ca Realitatea Tv nu a fost un post echidistant si obiectiv, fiind des amendat de CNA.

 

Directorul Realitatii TV, Stelian Tanase, a prezentat strategia editoriala a postului. "In momentul in care cineva se va implica din punct de vedere editorial, eu o sa-mi dau demisia. Patronul postului nu poate interveni timp de cinci ani, cat dureaza acest contract de management in politica editoriala a postului", a spus Tanase.

 

"Eu voi vota impotriva prelungirii licentei, daca nu cumva sunteti de acord sa amanam pe detalii mai concrete. Strategia prezentata de domnul Stelian Tanase este o insiruire de obiective, care mie nu mi se par credibile. Nu am incredere doar pe o strategie editoriala de cateva pagini“, a argumentat Narcisa Iorga.

 

"Propunerea mea este sa mai asteptam pana se vine cu proiectul", a spus si Dan Grigore, un alt membru al CNA.

 

Presedintele CNA, Rasvan Popescu, le-a explicat membrilor ca luarea unei decizii nu poate fi prelungita mai mult de 30 octombrie, cand expira vechea licenta. El a spus ca in Romania nu exista un precedent in care licenta unui post sa nu fie prelungita.

 

Cererea de prelungire a licentei va fi discutata intr-o sedinta viitoare a CNA.

Comentarii Facebook