Rata absentelor in scoli a crescut cu 71% intr-o saptamana, din cauza bolilor de sezon

Ministerul Sanatatii informeaza ca rata de absenteism in unitatile scolare din Romania a crescut in doar o saptamana cu 71%, de 4,5% la 7,7%.

 

Potrivit datelor Ministerului Sanatatii, in perioada 14-20 februarie, "ratele de absenteism din unitatile scolare au inregistrat niveluri crescute fata de saptamana precedenta, ajungand in scoli de la 4,5% la 7,7% (71%), iar in licee de la 3,9% la 5,7% (47%)".

 

Ministerul Sanatatii recomanda efectuarea triajului epidemiologic de catre cadrele didactice in clasa, la prima ora de curs, in unitatile de invatamant, pentru evitarea riscului aparitiei de focare in colectivitati, limitarea accesului vizitatorilor (in special a copiilor) in sectiile de spital si vaccinarea populatiei, in special a persoanelor din grupele cu risc crescut.

 

Incidenta numarului de imbolnaviri datorate infectiilor respiratorii acute si gripei a relevat o tendinta de creştere, fiind depasite valorile maxime asteptate, conform raportului transmis la Ministerul Sanatatii de Centrul National de Boli Transmisibile. In saptamana 14-20.02. 2011, au fost inregistrate, la nivel national, 118.432 cazuri de infectii acute respiratorii, cu 21,5% mai multe comparativ cu cele inregistrate in saptamana precedenta, se arata intr-un comunicat de presa al Ministerului Sanatatii.

Comentarii Facebook