Radarele fixe ar putea fi reactivate


Politia Rutiera a cerut reactivarea radarelor fixe pentru a reduce numarul mare de accidente grave de pe drumurile nationale. Folosirea radarelor ar urma sa fie autorizata de trei ministere.

Cadrul legal este negociat de reprezentantii Ministerului de Interne, ai Ministerului Sanatatii si ai Ministerului Transporturilor.

"Directia Rutiera a initiat demersurile pentru reimplementarea radarelor fixe. Au fost destule probleme si discutii interminabile pe aceasta tema si din acest motiv am cerut sa participe toti factorii implicati in siguranta rutiera. Dupa ce se va gasi cea mai buna solutie, vor urma recalibrari si reasezari ale radarelor fixe, astfel incat sa serveasca in primul rand la reducerea numarului accidentelor rutiere", a explicat comisarul sef Lucian Dinita, seful Politiei Rutiere, citat de adevarul.ro.

Politistii sustin ca in primele patru luni ale acestui an s-au inregistrat 2.300 de accidente pe drumurile nationale, soldate cu peste 500 de morti si 2.000 de raniti.

Fata de anul 2010, numarul accidentelor grave de pe drumurile nationale nu este mai mare, fiind inregistrate 2.388 de accidente grave, soldate cu 606 morti si aproape 2.200 de raniti grav.

Radarele fixe au fost suspendate in aprilie 2009 pentru ca nu exista un cadru legal de functionare.

Comentarii Facebook