Proteste impotriva medicamentelor homeopate. Peste 1000 de voluntari au luat supradoza de sedative

 

Protestul a avut loc simultan in 10 tari. In Romania, tinerii adunati sambata in Capitala au luat zeci de pastile care ar trebui sa aiba efect sedativ, pentru a demonstra ca nu au nici un fel de efect.

 

Protestatarii anti-homeopatie sustin ca remediile de acest fel nu sunt altceva decat apa cu zahar. Ei cred ca eficacitatea homeopatiei nu poate fi dovedita stiintific si cer ca pacienţii sa fie informati inainte sa li se prescrie remediile.

 

Ca reactie la protestul din Bucuresti Societatea Romana de Homeopatie a emis un comunicat in care dezminte afirmatiile incriminatorii la adresa homeopatiei.

 

"Ar fi fost necesar ca ei sa ceara indrumare metodologica de specialitate, referitoare la testarea medicamentelor homeopate pe voluntari sanatosi. Se stie din literatura de specialitate ca efectele medicamentelor homeopate nu depind de doza, ci de numarul de administrari, mai ales in cazul in care nu se respecta principiul individualizarii tratamentului.


Ii invitam pe activistii respectivi sa faca un demers onest si sa constate care ar fi rezultatele administrarii medicamentelor homeopate administrate timp de 20-30 zile consecutive; dupa un numar suficient de administrari repetate, incep sa apara simptomele medicamentului testat" se arata in comunicat.

La nivel mondial campania a debutat anul trecut, pe 30 ianuarie la ora 10:23, cand in Marea Britanie s-au organizat o serie de proteste simbolice împotriva asa-zisei medicine homeopatice. La initiativa Societatii Scepticilor din Merseyside, Marea Britanie, aproximativ 400 de participanti au inghitit cutii intregi de preparate homeopatice ca o demonstratie a sloganului campaniei, „Homeopathy: There’s nothing in it”, in semn de protest impotriva comercializarii acestora de catre compania Boots.

 

Campania a fost mediatizata pe larg in mass media si pe internet iar rezultatul a fost ca anul acesta campania a atins un nivel global, dupa cum se poate afla de pe site -ul "cartierului general mondial" al campaniei, 1023.co.uk.

 

In Romania, ca parte a campaniei globale, demonstratia a fost organizata in Bucuresti, de catre Asociatia Secular-Umanista din Romania si de Asociatia "Sceptici in Romania".

 

Comentarii Facebook