Protest MACABRU al cadrelor medicale. Mesajul către ministrul Sănătății: ”Nu te vom uita NICIODATĂ!”

 

Cadrele medicale au protestat, sâmbătă, 2 noiembrie, în București, având și un mesaj macadru pentru ministrul Sănătății, Eugen Nicolaescu.

 

Protestatarii au mers în marș și au pus pe zidul Palatului Parlamentului o cruce şi aproape 20 coroane de flori, înscenând astfel ”moartea Sănătăţii” în România. Pe una dintre coroane a fost menţionat numele ministrului Sănătăţii, în mesajul ”Nu te vom uita niciodată, Eugen Nicolăescu”.

 

Protestul a început la ora 11.00, în Piaţa Victoriei, cu o prezență de 4.000 de persoane. 

 

Angajaţii din sănătate cer minimum 6% din PIB pentru Sănătate, o legislaţie care să garanteze independenţa profesională a celor care lucrează în sistemul public şi privat, o lege a salarizării specifică sistemului de sănătate, apărarea demnităţii şi renunţarea la denigrarea profesioniştilor de către autorităţi, organizarea unităţilor medicale cu paturi în sistem public pentru asigurarea unor servicii prompte şi de calitate pentru pacienţi, precum şi consultarea reală a Coaliţiei Profesioniştilor din Sănătate cu privire la orice măsură ce poate afecta funcţionarea sistemului de sănătate, scrie Mediafax.

Comentarii Facebook