PROGNOZĂ METEO! Plănuiești o vacanță? Cum va fi vremea pentru următoarele trei zile

 

Meteorologii atenționează că în regiunile vestice şi sud-vestice vremea va fi în general instabilă, cerul va avea înnorări temporar accentuate şi vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial.

 

În aceste zone se vor cumula cantităţi de apă mai importante, iar local în sudul Olteniei vor depăşi 40....50 l/mp şi izolat 70 lmp. În restul ţării vremea va fi în continuare călduroasă, iar manifestări asociate instabilităţii atmosferice sunt posibile doar cu totul izolat, după-amiaza. Vântul va avea unele intensificări în sud-estul ţării, dar şi în timpul ploilor în rest. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 26...27 de grade în Dealurile de Vest, în Oltenia şi în depresiuni şi 33...34 de grade în estul ţării.

 

MUNTE

 

La munte vremea va fi în general instabilă, cerul va avea înnorări temporar accentuate şi vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului în Carpaţii Occidentali, pe arii mai restrânse în Carpaţii Meridionali şi izolat în restul zonei montane. În Munţii Banatului şi în vestul Carpaţilor Meridionali se vor cumula cantităţi de apă mai importante. Valorile termice vor fi în general mai ridicate faţă de miercuri cu excepţia Carpaţilor Occidentali unde vor fi mai scăzute. La amiază vor fi: 25 la Preadeal, 24 la Păltiniş, 23 la Stâna de Vale, 22 la Sinaia, 18 pe Ceahlău Toaca. 

 

LA MARE

 

La mare e frumos şi cald. Cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab şi moderat cu intensificări temporare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 28 şi 31 de grade. Indicele temperatură-umezeală ITU va atinge pe arii relativ extinse pragul critic de 80. 

 

REGIUNI

 

Vremea va fi instabilă şi astăzi în Banat şi Crişana unde aversele mai pot aduce cantităţi de apă importante. Maximele scad în această parte a ţării, 27 de grade la Timişoara, Arad, Oradea la fel şi la Miercurea Ciuc. În Transilvania şi Maramures vreme în general frumoasă cu maxime de 30-32 de grade (cu excepţia depresiunilor).

 

În sud, plouă în Oltenia, temporar torenţial astfel că se înregistrează cantităţi însemnate de apă, în special în sud: 40....50 l/mp şi izolat 70 lmp. În Muntenia, averse pe ici pe colo după amiaza dar în ansamblu vremea este în general frumoasă. Maximele zilei, pornesc de la 27 de garde în sudvestul Olteniei şi ajung la 33-34 de grade în Bărăgan.

 

Vreme mai caldă decât normal în Dobrogea. Soarele predomină peste zi şi temperatura urcă la valori peste 30 de grade chiar şi pe litoral: 33 de grade la Tulcea, 30 la Constanţa.

 

În Moldova, vreme predominant însorită şi mai caldă decât normal la această dată. Este de fapt cea mai caldă regiune a ţării. Maximele de 32-33 de grade acoperă regiunea din sud până în nord cu mici excepţii in zonele deluroase.

 

VREMEA PE DOUA ZILE

 

Vineri, temperatura este în creştere, maximele zilei trec de 30 de grade în toate zonele de câmpie şi podiş si ajung 34 de grade în estul teritoriului. Cele mai mici valori, 28-29 de grade, vor fi în depresiuni, în sudul litoralului şi izolat în Oltenia. Trecător vor fi ploi slabe, izolat în vestul şi nord-vestul extrem şi în zona de munte, mai ales după-amiaza.

 

Sâmbătă o zi mai caldă decât vineri, izolat caniculară la orele amiezii, cu maxime de la 29 de grade în depresiunile Carpaţilor Orientali până la 35 de grade în Câmpia Română şi Câmpia de Vest. Izolat, mai ales după-amiază vor fi ploi slabe de scurtă durată la munte şi în nord-estul teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în regiunile estice şi în zona montană.

Comentarii Facebook