Prognoza meteo pe trei luni. Ce vreme ne așteaptă la vară



Meterologii de la ANM au pulicat estimările sezoniere realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Astfel, în luna mai, temperatura medie lunară a aerului va avea valori apropiate de mediile climatologice în cea mai mare parte a ţării, local mai scăzute în nord şi centru. Temperatura medie va fi de 14,9 grade, iar cantităţile totale de precipitaţii vor fi apropiate de mediile multianuale în sudul şi local în estul ţării, iar în restul teritoriului vor putea fi excedentare.

În iunie, valorile termice medii lunare ale aerului vor fi apropiate de normalul perioadei in cea mai mare parte a ţării, cu o temperatura medie de 18,3 grade. Precipitaţiile totale lunare vor fi deficitare în regiunile sudice, estice şi local în cele vestice, iar în restul ţării se vor încadra în limite climatologice normale

În ceea ce privește luna iulie, temperatura medie lunară a aerului se va situa peste normalul perioadei în sudul, sud-estul şi local estul ţării, iar în rest sunt posibile valori termice apropiate de media climatologică. Astfel, media temperaturilor din iulie va fi 20,2 grade.

De asemenea, în iulie, cantităţile totale de precipitaţii vor fi deficitare în cea mai mare parte a teritoriului.

Comentarii Facebook