Pro TV Vs Vplay. Scandalul site-urilor de seriale se agravează



Direcţia de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române a primit sesizarea de la Consiliul Naţional al Audiovizualului cu privire la existenţa mai multor site-uri care difuzează filme ilegal şi în prezent se efectueză cercetări, informează Capital.

Postul de televiziune Pro TV a făcut o sesizare la CNA cu privire la site-urile care difuzează seriale online fără să respecte legislația audiovizualului. Reclamația este depusă împotriva a 42 de site-uri, printre care și Vplay.ro, unul dintre cele mai populare site-uri din țară.

Consiliul Național al Audiovizualului a decis să sesizeze poliția cu privire la aceste încălcări ale legii.

Direcţia de Investigare a Fraudelor, din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române a confirmat că fost sesizată de Consiliul Naţional al Audiovizualului cu privire la existenţa mai multor site-uri care oferă servicii media audiovizuale la cerere şi care nu au notificat C.N.A, conform prevederilor Deciziei nr. 320/2012. Sesizarea a ajuns la Poliţiei, ieri în jurul orei 15.00, iar începând de astăzi vor fi efectuate cercetări, conform Capital.

Conform competenţelor atribuite Poliţiei Române în domeniul protecţiei dreptului de autor şi al drepturilor conexe, poliţiştii vor efectua verificări în vederea stabilirii legalităţii activităţilor desfăşurate prin intermediul site-urilor în cauză şi identificării persoanelor responsabile”, se arată în răspunsul solicitării făcute la Inspectoratului General al Poliţiei Române.



Comentarii Facebook