PRO TV ar putea primi o amendă URIAŞĂ

 

PRO TV riscă o amendă uriașă pentru un posibil abuz de pozitie dominanta în raport cu cabliștii. 

 

Reclamația primită de Consiliul Concurenței vine din partea UPC, conform unor surse citate de hotnews.ro.

 

Pro TV ar acorda reduceri mai mari acelor operatori de cablu care au si un numar mai mare de abonati, insa pentru cele mai mari reduceri s-ar incadra numai RCS&RDS, spun sursele.

 

PRO TV a ieșit din grila ”must carry”, iar cabliștii trebuie să plătească pentru a retransmite postul tv, taxa fiind în funcție de numărul de abonați. 

 

UPC Romania avea in total peste 1,158 milioane de clienti la sfarsitul lunii iunie 2014, iar RCS&RDS avea aproape 2,4 milioane de clienţi.

 

Astfel, UPC ar primi un discount de 44,44%, in timp ce RCS&RDS ar avea de la Pro TV un discount de 61,11%.

 

Rezultatele financiare anuntate in luna mai din acest an de compania CME, ce detine in Romania Pro TV, veniturile nete totale ale Pro TV au crescut cu 18% fata de T1 2013, atingand 49,6 milioane de dolari. Veniturile din publicitate s-au ridicat la 24,43 milioane de dolari, in crestere cu doar 0,5% fata de T1 2013, dar in scadere usoara, de 1,7%, la paritate constanta a monedei.

 

Veniturile provenite de la cablisti si din abonamente au crescut, insa, cu 110,9%, de la 5,09 milioane de dolari la 10,7 milioane de dolari, in conditiile in care postul Pro TV a fost retras anul trecut din regimul "must carry". Veniturile din alte activitati au crescut cu 14,7%, pana la 14,48 milioane de dolari.

 

Amenda pe care o poate primi PRO TV daca se dovedeste ca a incalcat legea este intre 2% si 4% din cifra de afaceri.

Comentarii Facebook