Prigoana propune ca presa scrisa si online sa intre sub autoritatea CNA. Proiectul e sustinut de deputatul clujean Mate Andras

Deputatul PDL a depus o initiativa de modificare in acest sens a Legii Audiovizualului la Camera Deputatilor. Proiectul prevede ca CNA trebuie sa acorde licente pentru presa scrisa si online.

 

Consiliul National al Audiovizualului ar urma, potrivit proiectului citat de Mediafax, "sa stabilească conditiile, criteriile si procedura pentru acordarea licentelor pentru presa scrisa si presa online". In opinia initiatorului, licenta este obligatorie pentru tiparirea oricarei publicatii si pentru gazduirea de publicatii online pe servere.

 

Potrivit textului, Consiliul poate suspenda licenta unei publicatii pe perioade de 1, 3 sau 6 luni, daca aceasta "nu produce proba veritatii" in termen de zece zile de la o eventuala sesizare depusa de o parte vatamata.

 

Scopul declarat al initiativei este acela de a "reduce otrava informationala". Propunerea legislativa este sustinuta de 11 parlamentari, printre care si deputatul clujean Mate Andras.

 

Propunerea a fost inregistrata la Camera Deputatilor in 1 septembrie si trebuie dezbatuta si supusa votului final in termen de 45 de zile.

Comentarii Facebook