Președintele SUA nu are voie să dețină un iPhone. Vezi care este motivul



Preșesintele SUA, Barack Obama, a declarat miercuri că nu are dreptul de a deține un iPhone, din motive de securitate, însă cele două fiice ale sale dețin câte un smartphone produs de compania americană.

Obama, care în trecut a dezvăluit că deține o tabletă iPad fabricată la Cupertino, în California, s-a adresat tinerilor reuniți la Casa Albă pentru a-i convinge să subscrie la asigurări medicale profitând de reforma sa din sănătate, scrie Agerpres.

Obama a ținut un discurs prin care a încercat să sporească popularitatea programului de asigurare medicală, Obamacare, în rândul tinerilor.

"Din motive de securitate, nu am voie să am un iPhone”, a declarat Barack Obama. ”Nu știu la cât se ridică facturile voastre. Am observat că Sasha și Malia petrec mult timp pe mobilele lor”, a adăugat el.

Am impresia că pentru mulți dintre voi, între factura la cablu și cea de telefon, cheltuiți peste 100 de dolari pe lună. Sunteți suficienți de inteligenți să nu renunțați la siguranța (...) unei asigurări medicale pentru un cost mai mic decât aceste abonamente”, a pledat președintele american.

După instaurarea sa la Casa Albă, Obama a câștigat cu greu lupta de a-și păstra smartphone-ul Blackberry. Acesta era însă unul modificat special de către Serviciile Secrete, pentru a evita posibilitatea geolocalizării.

Comentarii Facebook