Presedintele Parlamentului European: "Acordul ACTA este dezechilibrat"

Social-democratul german crede ca acordul nu are sanse de succes in forma actuala

 

Martin Schulz, presedintele Parlamentului European a declarat in cadrul unui interviu pentru un post de televiziune german ca acordul ACTA este "dezechilibrat", informeaza Mediafax.

 

El a precizat ca a cerut inca din 2010 Comisiei Europene "sa inceteze cu secretele", insa nu a fost ascultat, iar acum criticile primite arata ca au gresit.

 

"Cred ca forma sa actuala nu este buna. (...) Nu cred ca vom avansa cu acest acord în forma actuala" a spus Schulz referitor la ACTA, cu doar doua saptamani inainte de termenul la care Parlamentul European va lua in discutie acordul.

 

Europarlamentarii se vor pronunta asupra reglementarii pana cel tarziu in luna iulie. Contextul in care dezbaterea va avea loc este deja unul de controversa, zeci de mii de oameni luand parte sambata la proteste anti ACTA in intreaga Europa.

 

Contestatarii sustin ca acordul este excesiv in privinta controlului autoritatilor referitor la activitatea online a fiecarui utilizator, fiind incalcate drepturile omului.

 

Guvernul Romaniei, in mandatul lui Emil Boc, a semnat tratatul ACTA, prin intermediul lui Ministrului Comunicatiilor, Valerian Vreme.

 

In cursul zilei de sambata mii de oameni au protestat in toata tara impotriva incalcarii libertatii Internetului prin adoptarea ACTA. In ciuda acestor proteste, Guvernul Mihai Razvan Ungureanu nu a avut inca nici o pozitie oficiala cu privire la ACTA. 

 

Comentarii Facebook