PRESA AMERICANĂ DESPRE ROMÂNIA:”Simbolul puterii din România e saltul la beregată”


Celebrul ziar american New York Times a publicat un material despre situația politică din România, privind scandalurile politice care au loc de ceva timp în țară, în care spun că simbolul puterii este ”saltul la beregată”.

Principalele puncte din articol sunt:

Această acrimonie a distrus marile speranțe care au însoțit victoria electorală a politicianului de 40 de ani, care a promis o schimbare generațională într-o țară care s-a străduit să depășească una dintre cele mai dure moșterniri comuniste dintre statele din fostul bloc sovietic.

Cei doi bărbați sunt acum prinși într-o coabitare inconfortabilă până la alegerile din decembrie, lăsând această "țară balcanică" fără direcție. Și chiar și votul s-ar putea dovedi a fi irelevant, potrivit analiștilor, scrie Dan Bilefsky.

Într-un interviu acordat în opulentul Palat al Parlamentului, Ponta a recunoscut anumite greșeli, însă nu și-a exprimat un regret direct. El și-a putut cu greu ascunde disprețul pentru Băsescu, pe care l-a acuzat că tine cu dinții de putere deși a fost respins de majoritatea românilor, catalogându-l pe președinte "ilegitim" politic.

"Mentalitatea mea ca politician dintr-o nouă generație este de a respecta instituția chiar dacă nu respect persoana", a spus Ponta, citat de NY Times. "El nu va da niciodată înapoi. Este un fost căpitan pe mare și nu vei vedea un fost căpitan de vas care să fie umil sau care să renunțe".



Citește mai multe pe New York Times




Sursa: hotnews.ro






Comentarii Facebook