Pianista Alexandra Dăriescu, nominalizată la Women of the Future Awards din Marea Britanie

 

Pianista Alexandra Dăriescu este la un pas de a câștiga Women of the Future Awards, o competiţie naţională desfăşurată anual în Marea Britanie, care premiază cele mai talentate femei tinere.

 

Programul Women of the Future Awards, realizat în parteneriat cu compania Shell, se află în 2013 la cea de-a şaptea ediţie.

 

Women of the Future Awards recunosc meritele unor tinere femei care îşi desfăşoară activitatea în nouă domenii, inclusiv arte şi cultură, ştiinţe, business, media şi tehnologie, potrivit independent.co.uk, citat de Mediafax.

 

Pianista română Alexandra Dăriescu se află pe lista scurtă a Women of the Future Awards 2013, la categoria "Arts & Culture Woman of the Future".

 

Potrivit independent.co.uk, Alexandra Dăriescu a devenit în acest an prima pianistă din România care a urcat pe scena Royal Albert Hall, pentru a concerta alături de Orchestra Filarmonicii Regale din Londra.

 

Alexandra Dăriescu are o capacitate naturală de a comunica, prin intermediul muzicii sale, cu publicul. "Cu un spirit duios şi entuziasm, ea vorbeşte cu publicul prin intermediul muzicii sale", spunea Rosemary Johnson, directorul executiv al Orchestrei Filarmonicii Regale din Londra, citată de publicaţia britanică.

 

Alături de Alexandra Dăriescu, la categoria "Arts & Culture Woman of the Future" a Women of the Future Awards 2013 au mai fost nominalizate: Jessica Elliott, managing director al J's Dance Factory şi Dancing After School; Anna Higgs, care conduce Film4.0, Film4; Tamara Ralph, creative director la Ralph & Russo; Charlotte Wakefield, artist de teatru.

 

Ceremonia de decernare a premiilor Women of the Future va avea loc pe 13 noiembrie, la Londra.

Alexandra Dăriescu s-a născut în România, a studiat la Iaşi, la Şcoala Pocklington şi la Colegiul de Muzică Royal Northern din Marea Britanie. A absolvit, în anul 2008, cu Medalia de Aur, cea mai mare distincţie oferită de colegiu.

 

La numai 27 de ani, Alexandra Dăriescu este prima pianistă din România care a urcat pe scena Royal Albert Hall pentru a concerta alături de Orchestra Filarmonicii Regale din Londra, la evenimentul care a avut loc în această vară fiind prezenţi şi membri ai Casei regale a României.

Considerată de BBC Music Magazin "o stea în devenire", Alexandra Dăriescu a debutat la prestigioasa Carnegie Hall din New York. De atunci, susţine în mod constant concerte în Marea Britanie, cu ansambluri precum Royal Philharmonic Orchestra şi Royal Liverpool Philharmonic Orchestra, BBC Symphony Orchestra, BBC National Orchestra of Wales, şi colaborează cu unii dintre cei mai importanţi dirijori ai momentului.

 

CD-ul de debut al Alexandrei Dăriescu (Champs Hill Records, 2012) a primit o recenzie de patru stele în BBC Music Magazine şi a intrat în top 10 al celor mai bune albume ale anului la Manchester Evening News. Anul trecut, pianista a susţinut concertul pentru pian "Mesmerism", compus special pentru ea de Emily Howard. Concertul, distins cu premiul British Composer 2012, a fost transmis de BBC Radio 3. Alexandra Dăriescu a mai interpretat, în premieră, la Londra, "Concertul în stil clasic" de Dinu Lipatti.

 

De-a lungul anilor, Alexandra Dăriescu a fost premiată cu mai multe distincţii prestigioase, printre care premiul Verbier Cubs, la Festivalul Academiei Verbier în Elveţia (2008), premiul Guildhall Wigmore şi premiul ambasadorului român pentru contribuţia extraordinară la promovarea imaginii României în Regatul Unit.

 

Alexandra Dăriescu va putea fi ascultată şi de publicul român, pe 27 septembrie, la Sala Palatului din Capitală, alături de Royal Philharmonic Orchestra, sub bagheta dirijorului Andrew Litton, evenimentul făcând parte din programul Festivalului Enescu.

Comentarii Facebook