Pericolul internetului gratuit. Un hacker a preluat controlul rețelei publice de WiFi a unui întreg oraș



Un hacker reușit să preia controlul rețelei publice de internet a unui întreg oraș din Israel.

Cu toate că pentru mulți utilizatori de smartphone este o bucurie să găsească o rețea de internet deschisă, există șanse ca aceasta să fi fost creată chiar de un hacker dornic să tragă cu ochiul la tot ce facem pe Internet sau la ce ai în computer.

Folosind o suită de programe, hackerul poate vedea toate fișierele din computerul utilizatorului și îl poate urmări când introduce parole sau date financiare pe diverse site-uri. Mai mult, el poate infecta device-urile cu un malware care se poate răspândi și la alte persoane din jur.

Pentru a demonstra în mod clar faptul că Wi-Fi-ul public nu est sigur, un hacker a efectuat un experiment extrem de interesant în urmă cu aproximativ doi ani de zile. Conform publicației Motherboard, Amihai Neideman a avut nevoie doar de trei zile pentru a compromite WiFi-ul public din orașul Tel Aviv. În condițiile în care a lucrat doar seara, hackerul a declarat că, pe o scară de la unu la zece, dificultatea operațiunii ar fi de gradul cinci, scrie playtech.ro.

Dacă un hacker reușește să controleze WiFi-ul public dintr-un oraș, acesta poate obține parole, conturi și alte informații vitale ale utilizatorilor care se conectează la rețea.

Poți găsi foarte multe date interesante pe rețea, din mai multe aplicații, iar ele pot dezvălui informații personale. Companiile ar trebui să investească în cod și în aspectele legate de securitate înainte de a lansa un produs”, a declarat Neideman.

Tot mai multe astfel de rețele apar și în România, Cluj-Napoca având o astfel de rețea publică de internet în centrul orașului, administrată de Primărie.

Comentarii Facebook