Pensia lui Dumitru Prunariu, primul roman care a iesit in spatiu, taiata cu 70%


Generalul in rezerva Dumitru Prunariu, primul roman care a iesit in spatiu, s-a ales si el cu pensia taiata de Guvernul Boc. Fostul cosmonaut s-a ales cu venitul taiat cu 70%.

Prunariu a declarat in direct la Antena 3 ca statul nu ii recunoaste cei trei ani cat s-a pregatit in URSS pentru zborul in spatiu si timpul pe care acesta l-a petrecut in Cosmos: 7 zile, 20 de ore si 42 de minute.

"Pe vremea lui Ceausescu era un banc cu mine. Zice ca atunci cand m-am intors din cosmos as fi fost intrebat: Prunariu, cum consideram zilele acelea de stat in cosmos? Zile libere sau concediu fara plata? Ei bine, acum... Nu s-a gasit exact perioada din care am intrat in aviatia miliara pana cand m-am intors in pregatire, timp de 3 ani de zile, din oraselul stelar", povesteste Prunariu.

Generalul in rezerva Prunariu sustine ca in ianuarie a primit pensia taiata cu 70%.

"Am depus in luna decembrie documentele de salarizare pe care le-am avut de la inceputul carierei mele si acum, in luna ianuarie, pensia mi-a venit 30% din valoarea pe care am avut-o in luna decembrie", a mai afirmat fostul cosmonaut.

Generalul a afirmat ca isi vede viitorul incert si vrea sa lupte pentru a-si recapata drepturile.

"Pana nu demult nu mi-a fost frica de asa ceva, pentru ca m-am simtit un cetatean protejat de stat. De data asta imi pun intrebari si caut solutii pentru mine si pentru apropiatii mei", a declarat acesta.

Prunariu a spus ca se va inscrie intr-o asociatie a militarilor in rezerva si va face toate demersurile legale pentru a-si recastiga drepturile.

Comentarii Facebook