Papa Francisc crede că biserica NU ARE DREPTUL să intervină în viaţa homosexualilor

 

Papa Francisc a declarat că Biserica nu are dreptul de a ”interveni spiritual” în viața homosexualilor și a lesbienelor.

 

Într-un interviu, a fost întrebat cine e Jorge Mario Bergolio, numele său înainte de a fi ales papă, iar Sanctitatea Sa a răspuns că ”Sunt un păcătos”.

 

Despre homosexuali, Papa Francisc a spus că trebuie acceptați. ”Catehismul condamnă actele homosexuale, dar spune spune că homosexualii şi lesbianele trebuie să fie acceptaţi cu respect, compasiune şi sensibilitate”, a explicat Papa.

 

Religia are dreptul de a-şi exprima opiniile în serviciul oamenilor, dar Dumnezeu ne-a dat libertate: nu este posibil să te amesteci spiritual în viaţa unei persoane”, a mai spus el. Papa Francisc a povestit în interviu că a fost întrebat dacă este de acord cu homosexualitatea. ”Am răspuns cu o altă întrebare. "Spune-mi când Dumnezeu se uită la un homosexual aprobă existenţa acestei persoane cu dragoste sau o respinge şi o condamnă? Trebuie ca întotdeauna să luăm în considerare persoana. Aici intrăm în misterul fiinţei umane”, a mai spus Papa Francisc, conform realitatea.net.

Comentarii Facebook