Miercuri 24 Aprilie

Papa Francisc: Cele mai multe dintre căsătoriile religioase sunt nule

 

Suveranul Pontif a afirmat că cele mai multe dintre căsătoriile creştinilor efectuate în prezent sunt nule, pentru că tinerii nu înţeleg pe deplin ce înseamnă angajamentul pe viaţă.

 

Asistăm la o cultură a efemerului care generează o criză a căsătoriei”, a declarat Papa Francisc, conform presei de la Vatican şi agenţiei Reuters.

 

Din această cauză, cele mai multe dintre căsătoriile religioase sunt nule, dat fiind că tinerii afirmă un angajament pentru toată viaţa, dar nu cunosc ce înseamnă acest lucru, deoarece au o altfel de mentalitate”, a adăugat Suveranul Pontif. Acesta a cerut membriilor clerului să intensifice activităţile de educare a adolescentelor şi adolescenţilor înaintea căsătoriei.

 

Criza căsătoriilor este cauzată de faptul că nu se cunoaşte ce înseamnă această Taină, frumuseţea căsătoriei creştine: nu se cunoaşte că este indisolubilă, că durează toată viaţa. De aceea, este necesară atenţie la pregătirea căsătoriei”, a mai subliniat Papa Francisc.

 

Pregătirea în vederea căsătoriei nu trebuie să ne sperie, este o cale spre convertire”, a insistat Suveranul Pontif.

 

Există şi fete şi băieţi care au puritate şi dragoste mare, dar sunt puţini; cei mai mulţi au abordări superficiale, de tip materialist”, a concluzionat şeful Bisericii Catolice.

Comentarii Facebook