Luni 5 Decembrie

Oprescu susține că un jurnalist din Cluj îi spunea, pe surse, că va fi arestat

 

Sorin Oprescu a declarat în fața instanței că, pe surse, în special un jurnalist din Cluj îl informa că ar urma să fie arestat.

 

În motivarea deciziei de menținere a arestui, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti spun că Sorin Oprescu a nominalizat, în special, două persoane care i-ar fi furnizat pe surse informații de la DNA.

 

Contestatorul-inculpat, având ultimul cuvânt, arată că achiesează la concluziile apărătorului său. Arată că instanţa judecă o cauză a unei persoane în apropiere de sfârşitul vieţii profesionale. Consideră că a greşit de-a lungul timpului pentru ca a făcut atât bine, nu poate să accepte să rămână cu eticheta pe care domnii procurori doresc să i-o aşeze pe frunte, în sensul că este un om neonorabil. Precizează că a trăit şapte ani la Primăria Capitalei între agonie şi extaz - aproape în fiecare zi venea câte o persoană să-l anunţe că va fi arestat a doua zi. Mai mult de vreo doi ani de zile, i-a dat afară pe cei care începeau cu aceste probleme şi veneau cu asemenea zvonuri”, notează magistratul în motivare. 

 

Întrebat cine sunt persoanele, Oprescu ar fi spus că ”în principal Rareş Bogdan venea cu «informaţii pe surse» de la DNA şi chiar şi domnul Guşă îi aducea asemenea zvonuri”.

 

Sorin Oprescu a precizat că, în 40 de ani de muncă, nu a fost acuzat că a primit mită.

 

Procurorii DNA îl acuză pe Sorin Oprescu de luare de mită, susţinând că în 5 septembrie, în baza unei înţelegeri prealabile cu şeful unei instituţii publice din subordinea sa şi o persoană de încredere, a primit de la primul suma de 25.000 euro din 60.000 euro ceruţi de cei doi pentru edil, de la patru persoane care ulterior l-au denunţat, scrie Mediafax.

-------

 

Da, l-am avertizat pe Sorin Oprescu. E doar o mostră. L-am avertizat public, în emisiuni. În rest spre dezamăgirea unora nu-l cunosc personal. Face parte din puţinii politicieni de rang înalt cu care nu am dat nas în nas niciodată. Cu Sorin Oprescu nu am băut niciodată, m-am întâlnit de 2-3 ori în spaţiul public. Niciodată doar eu cu el. Le-am spus public acelaşi lucru şi lui Gruia Stoica şi lui Dan Radu Ruşanu şi Carabulea. Şi în cazul în care domnul Mişu Negriţoiu va ajunge la beciul domnesc va fi mai uşor pentru că are cine să vină, am înţeles că s-a căsătorit cu o soţie de 40 de ani.

 

Legat de domnul Oprescu, am văzut pe unii care îşi freacă mâinile de bucurie. Marele Oprescu spune tot. Eu m-aş bucura să spună tot. Ar fi spus în instanţă că l-am avertizat că va fi arestat. Când a fost luat Moni Wigler, era o chestiune de timp până va fi arestat şi Oprescu. Eu doresc să mă autodenunţ public. L-am avertizat pe primarul general că o să o încurce. Îi dădeam informaţiile în direct, pentru că dezvăluiam furăciunile, dezvăluiam că a închiriat sediul primăriei la care era acţionar. Au plătit chirie de 11 milioane şi puteau cumpăra clădirea cu 9 milioane. O sumă colosală, aproape 250 de mii de euro pe lună- chirie.

 

Voi continua investigaţiile şi fac dezvăluiri în continuare.

 

Săracul Cozmin Guşă a fost băgat degeaba în lumea asta. L-a băgat Sorin Oprescu şi pe Guşă, deşi el nu vorbeşte de 2-3 ani cu individul ăsta. Oprescu a încercat că a zis că e televiziunea lui Guşă.

 

Nu ne opreşte nimic. Cu siguranţă că reacţia doctorului bătrân şi depravat ascunde o frustare uriaşă, că Jocuri de Putere dezvăluie despre caracatiţa din Primărie”, a spus Rareş Bogdan.

 

Ce îi transmit eu doctorului? Pregăteşte patul pentru odraslă pentru că va veni să îţi ţină de urât. Sper ca înainte de Mirciulică să ajungă directorii din primărie care formează caracatiţa. Toate dovezile pe care le aveţi aduceţi-le aici la Realitatea TV”, a mai spus Rareş Bogdan.

Comentarii Facebook