Obezitatea ar putea fi tratată cu viermi paraziţi


Viermii paraziţi secretă o moleculă glucidică cu acţiune antiinflamatoare care ajută la tratarea tulburărilor metabolice asociate cu obezitatea.

Un studiu realizat de o echipă internaţională de specialişti de la University of Georgia, Harvard School of Public Health, Université François Rabelais din Tours, Franţa şi Central South University, Changsha, Hunan, China, a relevat faptul că infestarea cu anumiţie viermi paraziţi nu constituie neapărat un lucru rău, şi că, odată pătrunşi în corp, viermii secretă o moleculă glucidică pentru a-i ajuta să se ferească de sistemul imunitar. Prin reducerea inflamaţiei ei se pot ascunde mai bine în interiorul ţesuturilor.

"Obezitatea este o boală inflamatoare. De aceea, noi am plecat de la ipoteza că această moleculă glucidică ar putea avea efect asupra unor complicaţii asociate cu obezitatea", a declarat coautorul Donald Harn, potrivit descopera.ro.

În timpul cercetării efectuate pe şoareci, aceştia au fost hrăniţi cu alimente bogate în grăsimi. Cei din grupul de control au experimentat multe dintre simptomele asociate cu îngrăşarea excesivă, iar cei care au primit tratamentul cu molecule glucidice au luat şi ei în greutate dar fără efecte negative.

"Toţi indicatorii metabolici asociaţi cu obezitatea au fost readuşi la normal prin tratarea şoarecilor cu acest coagulant glucidic. Chiar dacă nu va preveni apariţia obezităţii, tratamentul va atenua unele dintre problemele cauzate de aceasta", a explicat Harn.

În fătul uman aflat în dezvoltare şi în laptele mamei se găseşte aceaşi moleculă glucidică cu rol de stabilire a funcţiilor metabolice. După pruncie, această moleculă se mai găseşte doar la nivelul câtorva celule, singur sursă externă rămânând viermii paraziţi.

Comentarii Facebook