Luni 25 Ianuarie

Becurile economice te pot îmbolnăvi. Razele UV pot provoca cancer


Becurile economice fluorescent au început de mult să înlocuiască clasicele becuri incandescente. Dar asta nu e neapărat un lucru bun.

Un studiu realizat de cercetătorii Stony Brook University, din New York, avertizează că aceste becuri emit un nivel înalt de radiaţii ultraviolete (UV) care pot duce la îmbolnăvirea de cancer de piele, potrivit descopera.ro.

De asemenea, cercetătorii au comparat efectele becurilor incadescente asupra celulelor pielii umane cu efectele becurilor economice fluorescente, iar rezultatul a arătat că în fiecare bec studiat, această substanţă luminiscentă era deteriorată, emiţând radiaţii.

Celulele umane din piele s-au dovedit a fi afectate atunci când au fost expuse la becuri economice. În schimb, expunerea pielii sănătoase la becuri incandescente nu a avut efecte negative.

"Rezultatele au arătat că ele pot iniţia distrugerea celulelor", a declarat unul dintre autorii studiului, Marcia Simon. "De asemenea, pot determina apariţia cancerului de piele în forma sa mortală şi anume melanoma", a adăugat Rebecca Tung.

Mai mult, cercetătorii sunt de părere că aceste becuri pot determina îmbătrânirea prematură.

Becurile economice incandescente pot conţine mercur, element chimic care este asociat cu probleme de sănătate, precum leziuni ale nervilor şi defecte la naştere.

Pentru că becurile incandescente au fost interzise în favoarea celor economice fluorescente, O soluţie, pentru consumatori, ar fi utilizarea becurilor cu LED.

Comentarii Facebook