O mamă s-a ales cu dosar penal, după ce a refuzat să își mai trimită copilul la școală


O femeie din Filiaşi, judeţul Dolj, este cercetată penal după cea luat decizia de a nu-și mai trimite copilul de 13 ani la şcoală, considerând că este inutil deoarece rămăsese repetent de două ori. Băiatul este în clasa a cincea, iar după ancheta poliţiştilor s-a reîntors la școală.

Reprezentanţii Poliţiei Dolj au declarat, miercuri, că acest caz a fost descoperit în urma activităţilor preventive derulate de poliţişti la începutul anului şcolar, în unităţile de învăţământ.

”Printre alte cazuri s-a constatat şi că un copil de 13 ani, care rămăsese repetent de două ori, nu a mai fost trimis la şcoală, deoarece mama lui considera că nu este necesar probabil din cauză că a crezut că nu face faţă. Aceasta a fost decizia ei. Colegii au deschis dosar penal şi se fac cercetări în cazul dosarului”, potrivit Poliţiei Dolj, conform Mediafax.

Elevul este înscris la Şcoala generală din Filiaşi, fiind primul an în care a lipsit din luna septembrie. Anii trecuţi a mai avut absenţe, însă nu au existat situaţii în care să nu se prezinte deloc.

După ancheta poliţiştilor mama a decis să-l ducă din nou la şcoală, însă oamenii legii continuă cercetările pentru infracţiunea de împiedicare a accesului la învăţământul general obligatoriu.

Comentarii Facebook