Miercuri 24 Aprilie

O jurnalistă BBC a fost reținută de autoritățile turce în timp ce relata în incident. Au ținut-o închisă peste noapte



Jurnalista postului BBC Turkce, HaticeGamer, a fost reținută timp de o zi de autoritățile turce, în timp ce relata despre un accident minier petrecut în regiunea Siirt din sud-estul Turciei, zonă majoritar kurdă, scire The Guardian. Femeia a fost eliberată în această dimineață.

BBC Turkce a anunţat că jurnalista a fost reţinută peste noapte la sediul central al poliţiei din Siirt şi că este teafară, însă tot nu a fost oferită o explicaţie pentru reţinerea acesteia, potrivit Mediafax.

În urma accidentului minier, care a avut loc în regiunea Siirt, au murit 11 persoane, iar cinci sunt în continuare dispărute.

Hatice Kamer ar fi încercat să contacteze rudele minerilor decedaţi în accidentul din mină.

De asemenea, postul Westdeutscher Rundfunk (WDR), pentru care Kamer de asemenea lucra, a comunicat că a primit informaţia că jurnalista ar fi "acuzată de sprijinirea organizaţiei teroriste PKK prin relatările sale".

Mai mult, jurnalista ar fi fost informată că urmează să fie trimis în judecată, a mai anunţat WDR, în urma unei convorbiri telefonice cu Kamer.

Potrivit site-ului Platforma pentru Jurnalism Independent, în acest moment, în Turcia sunt la închisoare 145 de jurnalişti, câţiva din regiunea majoritar kurdă în sud-estul ţării.

Comentarii Facebook