O femeie și-a pierdut vederea la un ochi. Medicii dau vina pe PISICA familiei

 

O femeie din statul american Ohio şi-a pierdut brusc vederea la un ochi, iar medicii care au consultat-o dau vina pe pisica familiei.

 

Diagnosticul pus a fost de ”boala zgârieturii de pisică”. ”Orice expunere la saliva de pisică, mai ales dacă ai o zgârietură pe ochi şi pisica o linge, aşa poţi lua boala”, susţine dr. Krist Brickman. 

 

M-am trezit într-o dimineaţă şi nu mai puteam vedea cu ochiul stâng”, spune Janese Walters, pentru staţia de televiziune locală Toledo TV. ”M-am uitat în oglindă şi am crezut că am crezut că am făcut conjunctivită”, mai spune femeia. Medicii spun că ochiul este vulnerabil pentru că infecţia afectează vasele de sânge. 

 

Pentru a te proteja de această afecțiune trebuie să te speli pe mâini cu săpun de fiecare dată când te joci cu o pisică, mai ales dacă este vorba despre un puiuţ. De asemenea, trebuie să dezinfectezi imediat orice zgârietură sau muşcătură. Este recomandat și un tratament împotriva puricilor, pentru că pisicile iau boala cu ajutorul acestora. Circa 40% dintre pisici sunt infectate. 

Comentarii Facebook