O afecțiune foarte comună poate duce la obezitate


Oamenii de știință au găsity explicația pentru senzația de foame pe care o simt unele persoane, chiar dacă abia au terminat de mncat, afecțiune ce poate duce ușor la obezitate.

Persoanele care au doua copii a unei gene modificate, a unei variatii genetice, sunt de doua ori mai predispusi sa li se faca foame dupa ce au mancat, spune profesorul doctor Rachel Batterham, de la University College London. Mai mult, una din sase persoane are FTO, adica cele doua copii ale genei modificate, care da senzatia de foame chiar si dupa masa. Profesorul Batterham si o echipa de cercetatori americani au descoperit ca aceasta caracteristica genetica poate fi de vina pentru cazurile de copii obezi sau pentru situatiile acelor oameni care au fost grasi, pur si simplu, toata viata, in ciuda tuturor eforturilor de slabire, informează lyla.ro.

Conform descoperirilor făcute de cercetători, FTO este unul dintre cei mai comuni factori genetici care favorizează supraponderabilitatea, iar profesorul Batterham este de părere că u miliard de oameni de pe glob au cele două copii ale genei modificate, prezentând un risc mare de a deveni obezi.

Prezenta FTO in codul genetic al unei persoane este esential in mentinerea greutatii corporale, pentru ca aceasta dubla variatie genetica face ca corpul sa secrete grelina, supranumita “hormonul foamei”, chiar si dupa terminarea mesei. In mod normal, acest hormon este secretat in cantitati semnificative o data la cateva ore, in functie de cum si-a consumat organismul resursele primite la masa precendenta.

Mai multe detalii pe Lyla.ro

Comentarii Facebook