Miercuri 18 Mai

Numărul deceselor cauzate de rujeolă crește în România. Alți doi copii au muritPotrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP), vineri au fost confirmate alte două decese cauzate de rujeolă, fiind vorba despre un bebeluş de 8 luni şi despre un copil de 10 ani, niciunul fiind imunizat împotriva virusului. Numărul deceselor se ridică la 40.

INSP anunță că bebeluşul de 8 luni, din judeţul Bacău, nu putea fi vaccinat împotriva rujeolei şi a fost confirmat prin izolare virală.

Cel de-al doilea decedat este un copil de 10 ani, tot din judeţul Bacău, care a fost confirmat prin test serologic, nefiind imunizat împotriva bolii.

Numărul total de decese, de la izbucnirea epidemiei, a ajuns la 40, niciuna dintre persoane nefiind vaccinată împotriva rujeolei, potrivit Mediafax.

Conform sursei citate, în ultima săptămână, au fost raportate alte 123 de persoane bolnave de rujeolă, cele mai multe fiind înregistrate în judeţele Prahova (43) şi Bacău (28), astfel, la nivel naţional sunt peste 11.000 de cazuri de rujeolă.

Din numărul total de cazuri de la producerea epidemiei, cele mai multe au fost înregistrate în rândul copiilor cu vârste cuprinse între 1 şi 4 ani, cu peste 4.000 de persoane.

În urmă cu o lună, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a explicat că, lunar, aproximativ 20.000 de părinţi refuză să îşi vaccineze copii.

"În aceste condiţii, cred că liberul arbitru nu ar trebui să funcţioneze, când este vorba de sănătatea copiilor şi o spun cu foarte mare responsabilitate. Cazurile cresc exponenţial. În ultima lună, am avut 64 de cazuri noi. Lucrurile vor evolua negativ din acest punct de vedere. Cred că nu mai putem să aşteptăm. Va trebui să avem o campanie pro-vaccinare, producătorii vor trebui să aibă campanii prin care să spună cât de benefică este vaccinarea şi că aceste vaccinuri nu au efecte negative. Văzând numărul de decese, pot să spun asta (că părinţii ar trebui să fie obligaţi să-şi vaccineze copiii -n.r.) cu tărie", a mai spus, în luna februarie, Sorina Pintea.

Comentarii Facebook