Miercuri 7 Decembrie

”Nu mai cumpărați câini husky!”. Avertisment lansat de un actor din Game of Thrones

 

Peter Dinklage, actorul care joacă rolul lui Tyrion Lannister din serialul Game of Thrones, le cere fanilor să nu mai cumpere câini husky.

 

”Fani uimitori ai serialului, un mare număr dintre voi ați cumpărat un câine husky datorită uriașei sale popularități în serial”, spune actorul într-un comunicat, citat de AFP.

 

”Centrele de adăpost semnalează că un mare număr dintre aceștia sunt abandonați, așa cum se întâmplă cu animalele de companie cumpărate la primul impuls”, mai scrie actorul.

 

Potrivit PETA, de la lansarea serialului în Marea Britanie în 2011, centrele de adăpost pentru câini au înregistrat o creștere de 700% a numărului de husky abandonați. Un fenomen care s-a mai înregistrat la lansarea filmelor ”101 Dalmațieni”, ”Chihuahua din Beverly Hills”, sau ”Men in Black”, potrivit PETA.

 

Semnalând faptul că anual ”sute de mii de câini și de pisici ajung în centrele de adăpost din Marea Britanie și trebuie să fie eutanasiați, asociația a făcut apel să nu mai fie cumpărate animale de la crescători sau intermediari și să fie privilegiată adopția”.

Comentarii Facebook