Noul ministru al Educatiei: "Sper ca si in continuare, si impreuna cu dvs, sa trecem printr-o perioada foarte grea"


Noul ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop, a sustinut prima conferinta de presa, unde a facut grave greseli de gramatica.

Referitor la cazul de la Dolj, unde un elev a murit marti dupa o altercatie avuta cu un coleg in scoala, ministrul a spus ca incidentul "este, in momentul de fata, in derulare".

El i-a multumit si fostului ministru al educatiei, Ioan Mang, "pentru deschiderea pe care a dat-o. (...) Sper ca si in continuare, si impreuna cu dumneavoastra, sa trecem printr-o perioada foarte grea".

Ministrul a gresit si in privinta termenelor depasite pentru anumite comisii din minister, spunand ca acestea reprezinta un lucru "care incercam sa-l rezolvam".

"Deci sunt lucruri care se desfasoara cu o viteza extraordinara, in 11 zile nu avem voie sa gresim nimic, si vorbesc aicea si cu sambata si cu duminica", a mai spus Liviu Pop.

El a facut si un dezacord: "Clasa pregatitoare, repet, ca si celelalte ordine, raman in vigoare". A urmat al doilea cand a vorbit despre prioritatile mandatului sau la Educatie: "Prioritatile sunt in trei zile sa ne organizam efectiv de sus pana jos, fara nicio greseala".

In incheiere, noul ministru i-a bulversat pe jurnalisti: "Vreau sa rezolv problemele care le am, nu sa-mi pun probleme si-apoi sa caut solutii la ele".

Liviu Pop a fost numit la Ministerul Educatiei dupa ce alti doi propusi pentru aceasta functie au intampinat probleme astfel ca, candidatura Corinei Dumitrescu a fost retrasa, iar Ioan Mang a demisionat din functia de ministru al Educatiei.

Comentarii Facebook