Nicolae Popa, omul finantat de Vantu, a fost arestat in Jakarta, in decembrie 2009


Nicolae Popa a fost arestat in Jakarta, in decembrie 2009, si asteapta extradarea din Indonezia.

Fostul director Gelsor a fost condamnat la 15 ani de inchisoare in dosarul FNI, dar s-a sustras executarii pedepsei si a stat  In Indonezia pe banii lui Sorin Ovidiu Vantu, sustin anchetatorii. Nicolae Popa a fost retinut in Jakarta in timpul campaniei prezidentiale din Romania din 2009, dupa ce se sustragea executarii pedepsei inca de acum 8 ani.

Nicolae Popa a fost directorul Grupului Gelsor si membru in Consiliul de incredere al SOV Invest, firma care administra Fondul National de Investitii (FNI).

El a parasit tara imediat dupa declansarea scandalului FNI, in care 400.000 de oameni au fost pagubiti. Din 2002, pe numele fostului director al Gelsor a fost emis mandat international de arestare si din iunie 2009 unul de executare a pedepsei pentru infractiunile de inselatorie si delapidare.

Oficialii de la Jakarta nu il tin in arest pe Nicolae Popa, pe motiv ca de 9 ani, de cand sta in Indonezia, nu a comis nicio ilegalitate. Fostul director al Gelsor asteapta acum terminarea procedurilor de extradare.

Comentarii Facebook