Negocieri esuate intre sindicate si Guvern. Bugetarii se pregatesc de greva generala

Guvernul nu a fost de acord sa modifice scrisoarea de intentie catre FMI. Sindicatele ameninta cu declansarea grevei generale, dupa esecul negocierilor de astazi.

 

Liderii marilor confederatii sindicale s-au intalnit cu premierul Emil Boc, cu ministrul Finantelor si cu cel al Muncii pentru a negocia pe tema masurilor de reducere a cheltuielilor bugetare anuntate de autoritati. "Exista, in cateva domenii, puncte de vedere total diferite, cum ar fi optiunea sindicatelor pentru majorarea taxelor si a Guvernului pentru nemajorarea taxelor si reducerea cheltuielilor publice'', a spus premierul la finalul intalnirii.

 

Propunerile facute de sindicate vor fi analizate de ministrii Muncii si Finantelor pana miercuri. ''Masurile sunt dure, dar alternativele putine: ori majoram taxele, ori reducem cheltuielile", a mai spus Emil Boc.

 

Scrisoarea de intentie catre FMI va fi adoptata miercuri de Guvern, iar apopi Executivul isi va asuma raspunderea pe un proiect de lege care sa puna in aplicare reducerea cheltuielilor, a mai spus premierul.

 

Sindicalistii au anuntat ca vor face lobby pentru ca parlamentarii sa respinga scrisoarea de intentie, pentru ca "masurile propuse de Guvern sunt crude si inacceptabile pentru populatie".

 

Liderii sindicali sustin ca ra putea declansa greva inainte de 31 mai, asa cum au anuntat initial, daca Guvernul nu va modifica scrisoarea catre FMI.

Comentarii Facebook