NASA oferă salariu 5.000 de dolari pe lună pentru cei mai leneși - FOTO

 

NASA angajează voluntari și oferă 5.000 de dolari pentru teste privind microgravitaţia.

 

Aceștia trebuie să stea întinşi în pat pentru 70 de zile, pentru a fi determinate efectele microgravitaţiei asupra corpului uman. Cei aleşi vor fi plătiţi cu suma de 5.000 de dolari pe lună, potrivit Daily Mail. NASA va verifica efectele unui zbor de lungă durată în spaţiu.

 

Voluntarii vor sta la Centrul Spaţial din Houston, primele două săptămâni, când oamenii de ştiinţă vor monitoriza corpul fiecăruia pentru a colecta datele iniţiale. După această perioadă, timp de 70 de zile, oamenii vor sta într-un pat luminat 16 ore pe zi, iar pe întuneric doar 8. Voluntarii nu vor avea restricții la Internet, televizor şi cărţi. 

 

În condiţii de microgravitate, inima şi respiraţia sunt reduse, având loc de asemenea o pierdere masivă în greutate. Fluidele corpului sunt redistribuite, de la extremităţi ajungând în partea superioară a corpului. În acelaşi timp, din cauza lipsei unei gravitaţii normale, sângele nu mai curge la vale, dar se duce spre extremităţi, inclusiv faţă, mâini şi picioare, ceea ce va modifica puţin forma corpului, scrie și rtv.net.

 

Există, de asemenea, şi riscuri, precum pierderea de calciu din oase, de zece ori mai rapid decât la un bătrân bolnav de osteoporoză. Țesutul muscular va deveni mai rigid, iar venele şi arterele vor fi mai slabe, putând să se ajungă şi la anemie.

Comentarii Facebook