Motivul surprinzător pentru care apar certurile în cuplu

 

Certurile în cuplu sunt cauzate nu neaparat de nemulțumiri de conviețuire, de frustrări personale sau de griji financiare, ci din cauza somnului.

 

Vrei ca relatia ta de cuplu sa fie armonioasa, placuta, fara certuri? Asigura-te ca tu si partenerul/a dormiti suficient de mult in fiecare seara. Multe dintre discutiile contradictorii in cuplu apar, de fapt, pe fondul oboselii, al somnului insuficient.

 

Cum afecteaza lipsa de somn relatia de cuplu: 

 

1. Creste negativismul. Oamenii care dorm mai putin decat ar trebui sunt mai pesimisti defel, fapt ce influenteaza negativ si relatia cu partenerul. 

 

2. Scade empatia. Oamenii care nu se odihnesc suficient sunt mai putin empatici, mai exact, le scade capacitatea de a-si intelege partenerii si de a se pune in locul lor in situatii delicate. Din acest motiv, partenerii de cuplu care-s obositi tind sa fie mai putin grijulii cu sentimentele celuilalt, riscand adesea sa-l raneasca chiar si fara sa vrea cu replici, gesturi sau cu o atitudine neintelegatoare. 

 

3. Problemele sunt mai greu de rezolvat. Cu cat partenerii de cuplu sunt mai odihniti, cu atat isi rezolva mai usor discutiile in contradictoriu, se inteleg mai usor unul pe celalalt, sunt mai impaciutori si lasa de la ei. Cei care sunt obositi pentru ca nu dorm suficient sunt mai insensibili si “trag” mai mult pentru ei insisi decat pentru relatia de cuplu.

 

Detalii pe lyla.ro

Comentarii Facebook