Miercuri 24 Aprilie

Mircea Dinescu a jurat pe Biblie că nu e consilierul lui Dragnea

 

Mircea Dinescu, considerat de mulți drept omul lui Dragnea, a jurat cu mâna pe Biblie în direct, la o emisiune de la TVR, că acest lucru nu este adevărat. 

 

În emisiunea lui Ionuț Cristache de la TVR 1, ”România9”, Mircea Dinescu a venit cu Biblia în direct. 

 

Dacă aș fi consilierul lui Dragnea, nu aș tăinui acest lucru. Pe de altă parte, de doi ani, nici n-am mai vorbit la telefon cu Liviu Dragnea. După ce a devenit mare și tare, am și scris în Cațavencii, ori prăjina e prea scurtă. (...) Astăzi aud la Realitatea că Dragnea s-a retras la Scroviștea cu Mircea Dinescu, Doru Bușcu și Darius Vâlcov. (...) Dacă eram consilierul lui Dragnea, nu mai făcea atâtea tâmpenii”, a spus Mircea Dinescu, jurând cu mâna pe Biblie. 

 

Mircea Dinescu lucrează la Cațavencii, alături de Doru Bușcu. Acesta a spus și el în luna august 2018, acuzat fiind de același lucru, că nu este consilierul lui Dragnea.  

 

Nu sunt consilierul lui Liviu Dragnea. Dacă Dragnea ar asculta de sfaturile mele, nu ar mai fi atâți incompetenți în Guvern, ar dispărea slugile, securiștii din partid. Am spus și am scris aceste lucruri în mod constant. Ți se pare că ele se regăsesc în ce face Dragnea? Aș fi un sfătuitor otrăvit.

 

Nu-l înjur pe Dragnea pentru că ceea ce face - sau ceea ce se preface că face - împotriva influenței negre a serviciilor are o noimă politică sănătoasă, reprezintă, teoretic, un folos pentru societate. Mai cred că cele două procese în care a fost condamnat sînt rezultatul jocului politic și nu al justiției purificată de securiști.

 

În momentul de față, în politică este o luptă între incompetenți și securiști.

 

În perioada referendumului pentru demiterea lui Traian Băsescu, m-am întâlnit cu ei, cu Victor Ponta și cu Liviu Dragnea. Aveam un inamic comun. Băsescu și oamenii lui făcuseră praf ceea ce construisem în 20 de ani, grupul Cațavencu. Am sperat că va fi înlăturat la referendum, dar securiștii i-au învins atunci pe incompetenți.

 

În 2014, 2015, 2016, au mai fost întâlniri - informale, cu oameni politici din toate partidele. Mircea Dinescu, partenerul meu la Cațavencii, are un restaurant potrivit.

 

I-am întîlnit acolo pe cîțiva dintre politicienii zilei: Ponta, Rus, Dragnea, Vanghelie, Blaga, chiar foste glorii ale politicii. Foști miniștri, foști președinți, foști candidați. Unii aveau povești, alții mici subiecte, alții haz, noi aveam umor. Am avut și idei, dar s-a ales praful de ele. Nimănui nu-i plac sfaturile. Așa că le dăm în public, în ziar.

 

Întâlnirile informale dintre ziariști și politicieni afectează sau nu relația profesională dintre acești actori? De ce?

 

"Politicienii sînt animale primitive, suficiente, lipsite de cultură, mai ales de cultură politică. Sînt mereu plini de ei. Sînt închiși în propria mărginire. Nu citesc, nu se informează, se înconjoară de oameni mai proști de ei. Asta e rău pentru țară, dar bine pentru jurnalism”, spune Doru Bușcu, conform Pagina de media.

 

 

Comentarii Facebook