Ministrul Petre Daea după incinerarea porcilor: ”E o muncă extraordinară. e ca la Auschwitz”

 

Ministrul Agriculturii a făcut o declarație halucinantă, într-o discuţie despre pesta porcină, scrie Agerpres.

 

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat marţi seara, la Antena 3, explicând măsurile care se iau pentru a izola focarul de pestă porcină africană de la Carniprod Tulcea, unde trebuie sacrificate 45.000 de animale: ”Singura metodă este sacrificarea. Porcii toţi se incinerează (...), e o muncă extraordinară, acolo este ca la Auschwitz, dom’ne”, scrie Agerpres.

 

Mişcarea România Împreună îi cere acum ministrului să demisioneze de urgenţă după ”declaraţia incalificabilă prin care a comparat incinerarea porcilor cu Holocaustul”.

 

Este inadmisibil ca un ministru al Guvernului României să compare incinerarea porcilor cu Holocaustul, o tragedie mondială condamnată de România. Mesajul domnului ministru Daea este incalificabil, cerem demisia sau demiterea de urgenţă a acestuia. Există cazuri în care superficialitatea poate fi amuzantă, însă această situaţie arată o lipsă de discernământ din partea ministrului Agriculturii”, se arată într-o poziţie postată pe site-ul Mişcării România Împreună.

 

Sursa: Agerpres 

Comentarii Facebook