Mihai Tudose este propunerea de premier a PSD

 

PSD votat ca propunere de premier pe fostul ministru al Economiei din Guvernul Grindeanu, Mihai Tudose.

 

Conform unor surse din partid, Dragnea ar strânge semnaturi și de la parlamentarii PSD, ca să îi arate lui Klaus Iohannis ca Tudose este sustinut de majoritate.

 

Anterior şedinţei CExN, Liviu Dragnea a declarat că sunt cinci-şase variante de premier. 

 

Între variantele vehiculate s-au aflat, anterior reuniunii, Carmen Dan, Adrian Ţuţuianu, Mihai Fifor, Olguţa Vasilescu şi Marcel Ciolacu.  

 

Mihai Tudose a absolvit în 1995 Facultatea de ştiinţe juridice şi administrative din cadrul Universităţii Creştine „Dimitrie Cantemir”. Tudose a absolvit un curs post-universitar în domeniul securităţii naţionale la Colegiul Superior de Securitate Naţională, Serviciul Român de Informaţii, în 2006. În acelaşi an a participat la un curs de specializare post-universitar la Colegiul Naţional de Apărare – Bucureşti.

 

Mihai Tudose a cerut, în 2016, retragerea titlului de doctor, în urma acuzaţiilor de plagiat. Ministrul propus a absolvit două programe de master. Masterul „Turismul în contextul dezvoltării regionale durabile” a fost realizat la distanţă la Facultatea de management, inginerie economică în agricultura si dezvoltare rurală, Universitatea de ştiinţe agronomice si medicină veterinară Bucureşti, iar programul de master de „Politici Economice Europene” a fost absolvit la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative – Bucureşti. Mihai Tudose şi-a completat studiile cu un curs de specializare în „Analiza şi rezolvarea conflictelor armate", la Georgetown University, din Statele Unite, în colaborare cu Colegiul Naţional de Apărare, scrie Mediafax. 

 

Din 1994 până în prezent este membru în Consiliul Naţional PSD. În perioada 2004-2008, Tudose a fost preşedintele organizaţiei PSD din municipiul Brăila, iar din 2014 până în 2015 a fost preşedinte al Organizaţiei Judeţene PSD Brăila. Din 2015 până în prezent este vicepreşedinte PSD Naţional.

Comentarii Facebook