Miercuri 24 Aprilie

Mihaela Ursuleasa vorbea într-un interviu din 2009 despre prima ei profesoară: Aproape m-a distrus ca om

 

Pianista Mihaela Ursuleasa vorbea, în 2009, într-un interviu despre prima ei profesoară de muzică din copilarie, care aproape a distrus-o.

 

Interviul a fost acordat în 2009 Observatorului Cultural.

 

Mihaea Ursuleasa spunea că talentul ei a fost recunoscut pe plan international datorită primei sale profesoare de la Brașov, Stela Drăgulin, dar care i-a si ”asfixiat” personalitatea.

 

Prima mea profesoara, dna Stela Dragulin de la Brasov, mi-a dat ocazia unei fantastice experiente de scena, de concert. In schimb insa, mi-a asfixiat personalitatea, a ridicat pianista, dar aproape a distrus eul, omul din mine. Iata greseli care ar trebui evitate, caci pot avea efecte distrugatoare pentru intreaga viata, pentru intreaga cariera viitoare a copilului. Un copil nu trebuie sa fie fortat, nu trebuie sa fie exploatat si impins mereu si mereu inainte, cu orice pret, pentru reusita si glorie. Unui copil talentat un profesor bun ii dezvolta si ii sustine pasiunea pentru muzica si intelegerea pentru arta sunetelor.

 

Caci acel copil va deveni artistul care, obligatoriu, va trebui sa se descurce mai tirziu singur in viata. Un bun profesor il invata cum sa reuseasca acest lucru”, a spus Mihaela Ursuleasa pentru Observatorul Cultural in 2009.

 

La finalul acestui interviu, Ursuleasa marturisea ca are o doua dorinte: ”Doresc ca totul sa continue, pe plan profesional, asa cum este si acum. Dar cea mai mare dorinta este ca fetita mea de doi ani, Stefania, sa fie sanatoasa si sa pot sa o cresc asa cum vreau si asa cum se cuvine”.

 

Mihaela Ursuleasa a murit la Viena! Pianista româncă avea 33 de ani

Comentarii Facebook