Medicii de familie au cazut la pace cu autoritatile: ei vor incepe sa prescrie de joi retete compensate

Medicii de familie din intreaga tara vor incepe sa elibereze retete gratuite si compensate de joi, daca la negocierile de maine "totul va decurge bine".

 

"Am reusit sa ajungem la unele concluzii, o mare parte din probleme le-am rezolvat. Probabil maine vom semna si un protocol, va fi ziua decisiva. Daca totul merge bine, de poimaine vom putea elibera din nou retete", a spus Doina Mihaila, presedintele Patronatului Medicilor de Familie.

 

Negocierile s-au purtat pe marginea noului contract cadru pe care medicii trebuie sa il semneze cu Casele de Asigurari. Acestia au acuzat ca noul contract va duce la scaderea veniturilor cabinetelor chiar si cu 40 la suta si au refuzat din 1 aprilie sa mai elibereze retete gratuite si compensate, precum si bilete de trimitere sau concedii de odihna.

 

Reprezentantii Ministerului Sanatatii sunt optimisti in ceea ce priveste discutiile de maine. "Reprezentantii medicilor de familie au dat asigurari ca, incepand de joi se vor putea elibera retete compensate si gratuite si alte documente necesare pacientilor daca in cursul zilei de maine discutiile se vor finaliza favorabil", se arata intr-un comunicat al Ministerului Sanatatii.

 

Noul contract cadru, care trebuia sa intre in vigoare de la 1 aprilie, si pe care multi dintre medici au refuzat sa il semneze, ar putea fi semnat miercuri, lucru care va permite reluarea activitatii medicilor.

Comentarii Facebook