Mătușa unui celebru artist, prima femeie de pe lista FBI a celor mai căutați teroriști


FBI a anunțat că a adăugat pentru prima dată o femeie pe lista cu cei 25 cei mai căutați teroriști, pe americanca Joanne Chesimard, acuzată de uciderea unui polițist în urmă cu 40 de ani.

Joanne Chesimard, cunoscută sub numele de Assata Shakur, este mătușa celebrului rapper Tupac SHakur și aparţinea Armatei de eliberare a persoanelor de culoare, o organizaţie americană de extremă stânga care s-a angajat în lupta armată pentru cauza afroamericanilor în anii '70.

Mătuşa lui Tupac, împuşcat mortal în 1996 la Las Vegas, a fost acuzată că a ucis un poliţist în New Jersey (nord-est), în timpul unui schimb de focuri la 2 mai 1973, împreună cu doi complici. După ce a fugit, Joanne Chesimard a fost arestată şi acuzată de asasinat în 1977. Condamnată la închisoare pe viaţă, ea a fugit din nou din închisoare după doi ani, informează realitatea.net.

Femeia a fost reperată în Cuba în anul 1984, unde, potrivit FBI, se află și acum.

Chesimard este al doilea american inclus pe lista celor mai căutați teroriști, fiind promisă o recompensă de un milion de dolari pentru informații ce ar putea duce la capturarea ei.

Comentarii Facebook