De ce se văd femeile mai grase decât sunt? Vezi ce spun psihologii


Indiferent de numarul de kilograme indicate de cantar, toate femeile se vad mai grase decat sunt in realitatea. Un experiment a dovedit afirmatia!

Imaginea pe care o femeie o are asupra propriului corp difera, uneori, de la cer la pamant, iar in alte cazuri cu aproximativ cinci kilograme. Practic, indiferent cat se uita in oglinda, cat monitorizeaza kilogramele indicate de cantar si chiar daca trece testul suprem prin care dovedeste ca inca mai incape in jeansii ei de acum cinci ani, femeia se vede mai grasa decat este in realitate.

Psihologii care trateaza probleme emotionale si psihice care-si au radacinile in propria imagine despre corp au concluzionat ca nivelul de nefericire a unei femei este proportional cu diferenta dintre kilogramele reale pe care pe are si cele imaginare.

Bijal Chheda-Varma, psiholog specializat in imaginea trupului de la Spitalul Capio Nightingale din Londra, atrage atentia ca testul siluetei este foarte des folosit de specialistii din bransa sa pentru ca este un mod foarte simplu pentru a determina cat de nemultumita este femeia de propriul fizic.

Practic, cu cat este mai mare diferenta intre cat cantareste femeia si cat de grasa crede ea ca este, cu atat nivelul de nemultumire fata de propriul trup si gradul de nefericire este mai mare. Majoritatea femeilor au o viziune foarte distorsionata asupra propriului corp”, spune psihologul Bijal Chheda-Varma.

Citește mai departe pe Lyla.ro



Comentarii Facebook