Sambata 6 Iunie

Maşinile cu volan pe dreapta nu vor mai fi înmatriculate în România

 

Autovehiculele cu volan pe dreapta, din afara Uniunii Europene, nu vor mai putea fi înmatriculate în România de la sfârşitul lunii august.

 

Circa 90% dintre mașinile cu volan pe dreapta din România sunt aduse din Regatul Unit al Marii Britanii. După publicarea în Monitorul Oficial a ordinului ministrului Trasporturilor, Registrul Auto Român nu va mai omologa maşinile cu volan pe partea dreaptă provenite din spaţiul non UE.

 

Omologarea autovehiculelor echipate cu postul de conducere pe partea dreaptă în raport cu planul median longitudinal al vehiculului care deţin CIV (înmatriculate sau neînmatriculate încă în România) şi care au suferit modificări ale caracteristicilor constructive menţionate în CIV, se acordă numai dacă postul de conducere se schimbă pe partea stângă în raport cu planul median longitudinal al vehiculului. Operaţiunile de schimbarea a postului de conducere se efectuează în ateliere de reparaţii care au în domeniul de activitate posibilitatea de a efectua lucrări la sistemele de frânare, direcţie, rulare, electric, caroserie”, a explicat Roxana Dima, purtătorul de cuvânt al RAR, potrivit adevarul.ro.

 

Acum, aceste mașini mai pot fi înmatriculate, cel puţin până la ieşirea regatului din Uniunea Europeană.

Comentarii Facebook