Mănânci popcorn la microunde? Citește și nu o să mai mănânci niciodată

 

Un film fără popcorn parcă nu are farmec, dar cât de sănătoase sunt floricelele pe care le facem la microunde.

 

Dacă citim eticheta unei pungi de popcorn pentru microunde, vei constata că ingredientele regăsite în ea nu se limitează doar la boabe de porumb şi sare. Majoritatea conţine ulei de soia parţial hidrogenat, una dintre cele mai toxice grăsimi trans, precum şi alte tipuri de grăsimi nesănătoase.

 

De departe, însă, cele mai periculuase sunt aromele artificiale oferite de aditivi alimentari nocivi.

 

Medicii atrag atenția că pot apărea grave probleme respiratorii. Bolnavul consuma zilnic mai multe pungi de floricele de porumb cu aromă de unt, care prin prepararea la cuptorul cu microunde emanau o substanţă aromată numită diacetil.

 

Potrivit unui expert american, popcornul nu se ”opreşte” numai la plămâni, respectiv floricelele la pungă, făcute la microunde, pun în pericol fertilitatea. În ambalaj este o substanță chimică ce trece în floricele și de acolo în organism, unde ”acest acid ramane timp de mai mulţi ani, acumulându-se până la cote alarmante, şi putând astfel cauza infertilitatea”, spun specialiștii, citați de realitatea.net.

 

Fără a mai vorbi de calorii. Un studiu realizat în cinematografele din SUA, a rezultat că o pungă de popcorn de mărime medie şi o băutură conţin aproximativ 1.600 de calorii. Necesarul unui adult activ pe zi ar fi de 2000 de calorii. 

Comentarii Facebook