Chinezii au scos pe piață cel mai subțire smartphone, de 4,8 mm grosime. Au făcut un compromis major VIDEO



Chinezii de la Oppo au spulberat recordul pentru cel mai subțire telefon din lume odată cu lansarea noului lor terminal, R5.

Gadget-ul are un display generos, Full HD, de 5,2 inchi și o grosime de numai 4,85 milimetri. Acesta are la bord un procesor octa-core Snapdragon 615, de la Qualcomm, patru dintre nuclee fiind tactate la 2.1 GHz, iar celelalte la 1,5 GHz. Telefonul mai dispune de o memorie RAM de 2 GB și stocare internă de 16 GB.

R5 rulează Android KitKat 4.4, cu o interfață specifică a celor de la Oppo, Color OS 2, având și o cameră principală de 13 megapixeli, capabilă de filmări 4K la 30 fps. Camera secundară este de 5 megapixeli.

Totuși, compania chinezească a fost nevoită să facă un compromis destyul de mare pentru a atinge o grosime atât de mică. Aceștia au renunțat la jack-ul audio, lucru care ar putea dăuna foarte mult popularității acestui model, în condițiile în care multe persoane din ziua de astăzi își folosesc smartphone drept music player.

Cu toate acestea, cei care nu țin neapărat să utilizeze căști audio cu fir, pot opta pentru un headset cu bluetooth.

Recordul precedent pentru cel mai subțire smartphone a fost stabilit tot de o companie chinezească, însă una mult mai puțin cunoscută. Gionee Elife S5.1, deținea recordul, cu o grosime de 5.1 mm.


Comentarii Facebook