MAE: Patru români au fost evacuați din calea Uraganului Irma



Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că patru cetățeni români au fost ajutați se părăsească zona afectată de uraganul Irma, prin Celula de Criză a ministerului.

”Celula de Criză a Ministerului Afacerilor Externe (MAE), activată din dispoziţia ministrului Afacerilor Externe, pentru coordonarea intervenţiilor misiunilor diplomatice din zona calamitată după trecerea uraganului Irma îşi continuă activitatea prin toate structurile componente, active şi operaţionale 24/7 pentru sprijinirea tuturor cetăţenilor români afectaţi. Până în prezent, în urma demersurilor susţinute întreprinse de Celula de Criză a Ministerului Afacerilor Externe, un număr de patru cetăţeni români au părăsit zona afectată. Doi cetăţeni români au fost evacuaţi prin Guadelupa, teritoriu francez de peste mări, urmând a-şi continua călătoria către destinaţiile finale. Alţi doi cetăţeni români, au fost evacuaţi în Puerto Rico, urmând să se îmbarce cu destinaţia New York, ambasada României la Washington fiind în legătură cu aceştia”, se arată într-un comunicat al MAE.

Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate menţine legătura cu membrii de familiilor cetăţenilor români aflaţi în zona afectată şi reiterează recomandările adresate cetăţenilor români din zona afectată de a urmări atenţionările de călătorie referitoare la condiţiile meteorologice severe care afectează zona şi de a respecta instrucţiunile autorităţilor locale.

Comentarii Facebook