Marti 26 Mai

MAE anunță că românul răpit în Nigeria a fost eliberat


Ministerul Afacerilor Externe a anunțat, miercuri seară, că cetățeanul român răpit în Nigeria pe 10 octombrie a fost elibera.

MAE, mulţumeşte instituțiilor participante la Celula de Criză a MAE şi autorităţilor nigeriene pentru implicare şi sprijinul oferit în acest caz.

Ministerul Afacerilor Externe folosește acest prilej pentru a reitera recomandarea fermă adresată cetăţenilor români aflați în zonele de conflict/cu risc major de securitate de a contacta cea mai apropiată misiune diplomatică a României pentru a-şi înregistra prezenţa în regiune, astfel încât să poată beneficia de o asistenţă și protecție consulară cât mai eficientă.”, se arată într-un comunicat al MAE.

Totodată, ministerul reiterează și recomandarea fermă de consultare a informațiilor postate pe site-ul instituției la secțiunea 'Sfaturi de călătorie'.

De asemenea, MAE reamintește utilitatea consultării informațiilor furnizate atât prin intermediul aplicației "Călătorește în siguranță', ce poate fi descărcată pe orice telefon mobil de tip smartphone, cât și a serviciului de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare "Un SMS îți poate salva viața!'.

Comentarii Facebook