MAE: Alți trei români au fostg evacuați după uraganul din Caraibe



Ministerul Afacerilor Externe a anunțat, marți după-amiază, că alți trei cetățeni români au fost evacuați, în cursul serii de 11 septembrie, din insula Saint Martin, afectată de trecerea uraganului Irma.

Astfel, numărul total al românilor evacuați din zonele afectate de calamitate a ajuns la 7. Cei trei români evacuați au ajuns în Santo Domingo, Republica Dominicană.

"În urma demersurilor susținute întreprinse de Celula de Criză a MAE, în seara zilei de 11 septembrie 2017, alți trei cetățeni români au fost evacuați din Insula Saint Maarten/ Saint Martin către Santo Domingo, Republica Dominicană. Acțiunea de evacuare, coordonată de Celula de Criză a MAE, s-a realizat prin intermediul Ambasadei României la Bogota, cu sprijinul Consulatului Onorific al României la Santo Domingo. În prezent, cetățenii români sunt în siguranță în Republica Dominicană, de unde urmează să își continue călătoria. Misiunile diplomatice și oficiile consulare din statele de tranzit vor oferi asistență pe perioada deplasării către destinație", se arată într-un comunicat al MAE.

Celula de criză a MAE, prin intermediul Ambasadelor României la Paris, Haga și Londra, menține permanent legătura cu Celulele de Criză ale autorităților celor trei state sub a căror jurisdicție se află principalele teritorii insulare afectate (Insula Saint Martin/Sint Maarten, Insulele Virgine Britanice).

De asemenea, prin ambasadele României la Ankara, Lisabona și Varșovia, Celula de Criză a MAE se coordonează cu autoritățile altor state care se confruntă cu situații similare și care gestionează cazurile propriilor cetățeni aflați în zonele afectate.

MAE dă asigurări că Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (Call Center-ul consular) este în legătură permanentă cu membrii familiilor cetățenilor români aflați în zona afectată, menționând faptul că partea de comunicare cu românii aflați în zonele străbătute de uragan se realizează "cu deosebită dificultate".

Comentarii Facebook