Like-urile pe Facebook ți-ar putea crea probleme cu legea


În curând ai putea avea probleme cu legea din cauza unui like pe Facebook sau a unui post pe Twitter, chiar dacă nu tu ești autorul textului.

Pentru ca legile se schimba in permanenta si pot fi interpretate in fel si chip, aceasta rastalmacire a unui nou proiect de lege te-ar putea transforma rapid intr-un infractor. Daca faci retweet la un post pe Twitter, sau daca dai Like pe Facebook unui articol socotit injurios, incalci legea impotriva abuzurilor cibernetice, paragraful care face referire la incidenta calomniei, potrivit Totul Redus.

Republicarea unui material pe mediile sociale de tipul Facebook, Twitter sau Tumblr poate fi interpretată într-o manieră care să poată pune sub acuzație orice individ care a transmis mai departe conținutul considerat injurios, prevederile legii stipulând că ”se consideră 'publicare' oferirea oportunității de a accesa conținut către terți”.

Momentan legea se discută doar în Senatul Republicii Filipine și va intra in vigoare incepand cu 3 octombrie 2012, dar se va aplica retroactiv pentru toate postarile care intra sub incidenta ei.

 

 

Sursa: totulredus.ro

Comentarii Facebook