La patru ani rezolva operatii matematice complicate si a fost inscris in clasa pregatitoare


Un copil de 4 ani din Jibou, Salaj, va fi inscris in clasa pregatitoare, dupa ce in urma evaluarii psihosomatice s-a stabilit ca stie sa rezolve operatii matematice foarte avansate pentru varsta lui.

Testarea s-a facut in urma solicitarii parintilor, a declarat directorul Centrului Judetean de Resurse si Asistenta Educationala (CJRAE) Salaj, Melania Gardan, citata de Mediafax. "Desi are o varsta mai mica decat viitorii lui colegi, baietelul din Jibou este foarte bine dezvoltat, prezentand in cadrul evaluarii psihosomatice multiple calitati care il atesta ca fiind pregatit sa urmeze cu succes clasa pregatitoare, in anul scolar viitor", a precizat Gardan.

Astfel, copilul va merge la scoala, in clasa pregatitoare, la varsta de patru ani si jumatate.

"Pentru a fi inscrisi in anul scolar 2012-2013, copiii trebuie supusi unei evaluari psihosomatice, care se face in functie de varsta - minim sase ani - si de clasa pentru care opteaza parintii, adica I sau pregatitoare. Exista si situatii exceptionale in care parintele poate solicita inscrierea, desi copilul nu are anii impliniti. Avem un astfel de caz in Jibou, unde parintii unui copil de patru ani au solicitat evaluarea psihosomatica a acestuia, in vederea inscrierii in clasa pregatitoare. Copilul a trecut evaluarea, dovedind, printre altele, ca stie sa rezolve operatii matematice foarte avansate pentru varsta lui", a declarat Melania Gardan.

Comentarii Facebook